Pluishaar & andere drama’s

Haar kan je uiterlijk maken of breken. Dus we gaan er weer eens met frisse moed tegenaan. Föhnen vindt Barbara heel erg moeilijk, maar er zijn gelukkig alternatieven.

Het is takkeveel werk, dat haar. Ik doe weleens pogingen om het bij te houden, maar ik vind het een crime. Sta je ‘s morgens moedig te föhnen, blaast de wind het op de fiets zo weer omver: alles weer ingezakt. Toch probeer ik het steeds weer op te pakken, want het werkt zo goed, een mooie bos haar.

Tips voor haar zijn nog persoonlijker dan voor kleding. Want al het haar is anders. Maar wat ik wel veel zie is pluishaar zonder volume. Onze visagiste Carmen beaamt dat. En daar is natuurlijk iets tegen te doen. Carmen: “Hiertegen helpt eigenlijk alleen föhnen of met een straightener aan de slag gaan. Jezelf föhnen kan best moeilijk zijn. Je moet het laag voor laag doen en meegaan met de richting van de weerhaartjes, dus nooit er tegenin blazen.”

Zelf vind ik dat veel te moeilijk. Ik kies dus voor zo’n krultang waar warmte uit komt. Ik gebruik deze niet als krultang, want als ik het haar erin draai, loopt het bij mij helemaal vast. Wat mij wel lukt is mijn bovenste laag haar omhoog doen met een klem. Dan de onderste laag pluk voor pluk droog borstelen, van boven naar onder. Dan de klem eraf en de bovenste laag ook weer pluk voor pluk langzaam gladtrekken. Ik vul dit dan aan met van dat volume poeder, gewoon van Kruidvat, wat je bij de haarwortels aanbrengt. Het werkt heel goed en het blijft drie dagen zitten (als het niet regent).

NOG TWEE TIPS VAN VISAGISTE CARMEN
• Slapen op een satijnen kussensloop helpt tegen wakker worden met ontploft haar.
• Grijs haar kan er onverzorgd uitzien als het gelig wordt. Dit voorkom je door zilvershampoo te gebruiken, een product met een blauwpaarse kleur. Hierdoor verdwijnt het geel en blijft je grijze haar prachtig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven