Je weer écht leuk kleden

Kleding is heel persoonlijk. Maar het kan zoveel doen voor hoe je je voelt. Daarom geven we je een paar tips. Lees ze en ook hierbij geldt: gebruik wat je aanspreekt, wat bij je past, en verwerp wat je onzin vindt of wat niet werkt voor jou.

• Voordat dit een stuk dreigt te worden met tips die alleen Gooische vrouwen kunnen betalen: dat is natuurlijk niet de bedoeling. In jouw kast hangen ongetwijfeld kleren waarin jij je mooi voelt. De vraag is: draag je ze weleens? Draag je ze vaak, of alleen met oud & nieuw? We hebben de neiging om iets aan te trekken dat lekker zit, warm is, waarin we makkelijk kunnen fietsen en lopen. Maar wat nou als je wat vaker in je mooiste kleren naar buiten gaat? Pak die lievelingsfeestjurk eens in het weekend uit de kast en doe er stoere laarsjes onder, een dik vest overheen en ga ermee uit eten (in het restaurant kan dat vest vast weer uit), of gewoon naar de markt, want ook op de markt is het leuk om er knap bij te lopen. Word niet te lui, probeer het bij te houden.

• Dat gezegd hebbende, wij zijn een groot voorstander van less is more. Liever vier goede en leuke outfits die misschien iets duurder waren dan een kast vol spullen die je niet echt optrekken.

• Ga eens naar een winkel waar je heel veel (out of the box) kleding kan passen. Trek er lekker een middag voor uit en pas desnoods vijftig dingen. Een jurk tot aan de grond waarvan je zeker weet dat-ie niet gaat staan. Passen! Een skinny jeans die je sinds je dertigste niet meer aan durft. Passen! Een veel te dure satijnen blouse die je sowieso niet gaat kopen. Passen! Vraag je bij ieder item af: haalt het me op? Doet het iets positiefs met me? En als het antwoord ja is, hoef je het niet eens te kopen. Die te dure blouse kan je dan op internet gaan zoeken. Maar dan wéét je tenminste wat je leuk staat. Tip: En kies nu eens niet voor zwart.

• Te veel gedoe? Ga dan eens op de sites van dure merken kijken, waarvan je weet dat ze rekening houden met het vrouwenlijf. Zoals De Bijenkorf, Pauw, LaDress en Mart Visser. Doe er inspiratie op en vertaal dat door naar jouw portemonnee.

• Laat huid zien. Een mooie open halslijn. Een blote schouder. Een extra knoopje los van je blouse. Het doet wonderen.

• Hang een blikvanger in je decolleté. Een gouden kettinkje met een mooie hanger. Of gewoon een mooi gouden kettinkje als iets moois in je hals.

• Draag sowieso goud, een armbandje, oorbellen. Dat geeft meteen een goede touch.

• Een mooie panty kan ook heel sjiek aanvoelen. Investeer in kwaliteit, die gaan veel langer mee (hoewel HEMA de onbetwiste kampioen der panty’s is).

• Draag onder je kleding lingerie. Nee, geen setje van rood kant (mag wel natuurlijk), het kan ook elegant. Ben je echt een katoenen HEMA-onderbroekendrager? Ook prima, maar die heb je ook net iets leuker met een kanten randje en een bijpassende BH.

• Over BH’s gesproken: koop een nieuwe. Vaak blijkt die ene die je zo graag draagt helemaal uitgelubberd te zijn. Kijk eens wat die nieuwe met je borsten doet!

• Een fijne, elegante nachtpon doet wonderen voor hoe je je voelt. Een katoenen of satijnen slipdress waar je borsten mooi in uitkomen. En dan naar de blik van je partner kijken.

Winkelwagen
Scroll naar boven