Ga op onderzoek uit

Niet alles artsen passen bij jou. Zelfs een goede arts kan een heel ander idee hebben over wat ‘mooi’ is. Jij wilt natuurlijk, hij of zij houdt misschien wel van heel strak. Dit zijn onze tips voor het vinden van een goede match.

Ashkaine: “Ik hou van bijsnijden en straktrekken. Ik hou van de LA-look. Dat tijdloze. De is-ze-veertig-of-tachtig-look. Ik heb mijn borsten laten verkleinen – na drie keer anderhalf jaar borstvoeding geven hingen ze ongeveer op mijn navel. Ik had een grote dubbel D, nu een mini B. Zo blij. Nooit meer een beha omdat het nodig is, alleen omdat het kan. Mijn oogleden heb ik onder én boven flink strak laten trekken. Zo fijn. En eng. Maar dat was geen reden het niet te doen. Voor mij is het leven te kort om niet het onderste uit de kan te halen.”

HOE VIND JE EEN ARTS DIE JE KAN VERTROUWEN?

• Begin via via, als je iemand kent met een goede arts, ga daar dan zeker langs. Maar beslis pas als je er meerdere hebt gesproken.

• Kijk goed op kliniekervaringen.nl en/of op trustpilot.nl naar de recensies van de specialisten en waar ze wel en niet goed in zijn.

• Zoek een plastisch chirurg met wie je een klik hebt. Let op zijn of haar smaak: ‘mooi’ is voor iedereen wat anders.

• Er zitten soms vervelende types tussen met agressieve verkooptechnieken, zoals bijvoorbeeld meteen na je consult een afspraak voor de behandeling inplannen. Neem je echt voor om het niet te doen voordat je minimaal 3 experts hebt gesproken.

• Soms slingeren ze opmerkingen naar je hoofd waar je heel onzeker van kan worden. Dat maakte Barbara mee toen ze haar afspraak voor fillers wilde afzeggen. De opdringerige assistente zei over haar wallen: “Weet je het zeker? Er is wel een hoop gaande, daar onder die ogen.” Trap er niet in, ook dat zijn verkooptechnieken.

• Vind je het moeilijk om nee te zeggen? Neem dan die ene brutale vriendin mee die voor de duvel niet bang is.

• Volg je gevoel en neem de tijd!

ASHKAINE OVER TANDEN:
“Ik heb een uitgesproken mening over tanden. Als je die witter en strakker wilt, hoef je niet meteen voor facings te gaan, waarbij ze porseleinen plaatjes op je tanden plaatsen. Die zijn hartstikke duur, een gebit kost zo tussen de 5000 en 20.000 euro, ook al houdt het voor de rest van je leven. Het nadeel van die facings is ook dat ze nu misschien nog mooi zijn, maar als je straks 70 bent passen perfect witte tanden niet meer bij je leeftijd. Dan word je zo Amerikaans. Het is veel goedkoper om met je tandarts te praten over bleken in combinatie met composiet. Eén tand kost dan 80 euro. Meestal weten ze met het verbeteren van een paar tanden al een mooi effect te bereiken. En als je ze laat bleken tot een kleur die past bij je leeftijd heb je een veel natuurlijker effect. Je moet het dan wel bijhouden: elke paar jaar updaten.”

Winkelwagen
Scroll naar boven