Kan iemand me gladspuiten?

Niemand, werkelijk niemand, wil lijken op zo’n opblaaspop waar sommige Hollywoodsterren in zijn veranderd. Zelfs zo’n prachtige jonge look als Nicole Kidman (54) is voor maar heel weinig vrouwen haalbaar – als het überhaupt al wenselijk is. Je wilt wel jezelf blijven. Maar met botox en fillers zijn er echt heel mooie resultaten te behalen en het hoeft niet heel duur te zijn. Saar-hoofdredacteur Barbara had er nog nooit aan gedacht, tot een vriendin er opeens prachtig fris uitzag.

Ik had tot voor kort totaal geen kennis van cosmetische chirurgie, laat staan van botox en ik wist al helemaal niks van fillers. Mijn interesse daarin werd gewekt door een vriendin die ik al heel lang ken. Ik had haar een tijdje niet gezien, maar toen ze zorgde voor haar moeder met dementie besloot ik haar weer op te zoeken. Ze was bij haar moeder ingetrokken, zo dramatisch was de situatie, dus ik verwachtte een hoopje ellende aan te treffen. Maar toen ze de deur opendeed zag ik een prachtige, frisse vrouw. “Wat zie je er goed uit!” riep ik meteen. Ze knipoogde en fluisterde: “fillers”.

Het verhaal: de dochter van een vriendin was net gaan werken als filler-expert. Ze zocht een model waarvan ze before- & afterfoto’s kon maken. Mijn vriendin hoefde alleen maar te betalen voor de injectables die ze zou gebruiken. Haar hele gezicht is onder handen genomen: de rimpels rond haar ogen, de vouwen van haar neus tot aan haar mondhoeken, de vouwen van mondhoek naar kin, haar hele kaaklijn, haar jukbeenderen, haar wallen, haar voorhoofd – alles is ingespoten. Zelfs haar lippen hadden ze een beetje voller gemaakt. Maar subtiel. Ik zag er werkelijk niks onnatuurlijks aan. En het zou wel twee tot drie jaar blijven zitten (kan ik beamen want het is al twee jaar geleden gebeurd). Ik was helemaal betoverd. Dat wilde ik ook!

Hier moest ze me dan toch teleurstellen. De kosten hiervoor waren ruim €5000 en dat heb ik gewoon niet. Maar je hoeft natuurlijk niet meteen alles te laten doen. Je kan ook beginnen met wat je echt niet mooi vindt aan jezelf. Zoals lezeres Katrien in het artikel hiernaast.

Winkelwagen
Scroll naar boven