Een Frisse Start: minder drinken in 4 weken

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
129
Begin
This training is currently closed

WELKOM BIJ DEZE CURSUS!

Welkom! Wat ontzettend leuk, stoer en verstandig dat je er bent! We gaan de komende paar weken weinig of helemaal niet drinken, zodat we stralend en beheerst het nieuwe jaar in kunnen. Maar daarmee stopt het niet. Want met deze cursus willen we natuurlijk bereiken dat je er na deze maand ook nog wat aan hebt. Dat je echt leert hoe je op een gezondere manier kunt drinken. Voor het leven. We gaan het niet heel zwaar maken, want we gaan op een vrolijke manier kijken naar waar je behoefte om te drinken vandaan komt. En we proberen je te stimuleren om nieuwe dingen te gaan doen, in plaats van te drinken. Daarover later meer, veel meer.

Je bent niet de enige. Toen ik (Barbara van Erp, hoofdredacteur van Saar) in de Saarpodcast openhartig vertelde dat ik vond dat ik te veel dronk, regende het reacties. ‘Herkenbaar’, ‘Ik ben door jou gestopt’, ‘Ik drink geen druppel meer’ tot: ‘Ik wil graag minder drinken, maar het lukt me niet’. Door die reacties wilde ik deze cursus maken. Voor jullie, maar ook voor mezelf.

Er zijn natuurlijk heel veel instellingen die gespecialiseerd zijn in verslavingen. Maar er is eigenlijk geen plek waar je naartoe kan als je alcohol als slechte gewoonte wilt aanpakken. Je wil niet meteen naar de Jellinek of de AA als je wat minder vaak wilt drinken. Daar roepen ze meteen dat je echt nooit meer mag drinken. Als levensgenietende iets-te-veel-drinkende gezelligerd wil je dat niet horen. 

Rond je vijftigste is een logisch moment om naar je slechte gewoontes te kijken. We zitten in de overgang, waardoor je je niet helemaal top voelt, en mede daardoor gaat dat drinken fysiek ook zwaarder wegen. Maar inmiddels heb je er al wel een paar decennia stevig drinken op zitten. Zo’n ingesleten gewoonte veranderen is supermoeilijk. Gelukkig zijn er methodes voor om dit grondig aan te pakken. Methodes die wetenschappelijk onderzocht en bewezen zijn. Methodes om je hersenen zo te trainen dat ze niet meer steeds om alcohol vragen. Dat dat glas witte wijn minder belangrijk wordt. 

Wij zijn Barbara van Erp en Sigrid Sijthoff. Barbara is ondernemer en oprichter van Saar (het online en print magazine). Ook is ze één van de stemmen van de Saarpodcast en de stuwende kracht achter alle nieuwe ideeën en plannen rondom het merk Saar. Sigrid is voormalig huisarts en oprichter van Kick Your Habits, een instelling waar ze allerlei soorten slechte gewoontes aanpakken volgens onderzochte methodes. In 2021 verscheen haar boek Proost! Voor wie niet wil stoppen met drinken

Volgens Sigrid is het mogelijk om je drankgebruik aan te pakken zonder meteen te hoeven stoppen. Je moet dan natuurlijk een bepaalde grens niet zijn overgegaan, maar daarover later meer. Als je vermijdt om bewust naar je drankgebruik te kijken, dan is de kans groot dat het alleen maar erger wordt. Je lichaam heeft steeds meer nodig om je roes te krijgen. 

Onze droom met deze cursus is: zo veel mogelijk vrouwen te bereiken en te helpen. Minder drinken levert niet alleen gezondheidsvoordelen op, maar ook een beter gevoel over jezelf, minder stress en minder verloren tijd. 

Het belangrijkst in deze cursus zijn de opdrachten. Ze zijn essentieel voor succes. We dagen je uit om helemaal in die opdrachten te duiken. Ook als je tegenzin of angst voelt. Soms zul je denken: “Ja, ja, deze doe ik later wel een keer” of “Dit vul ik in als ik tijd heb – volgende week.” Trap niet in die val. Probeer niet te beknibbelen op tijd.

Als je deze cursus doet zoals deze is bedoeld, dan gaat je relatie met alcohol veranderen, en hopelijk verbeteren. Eerst maar eens kijken hoe serieus je het neemt, dit traject. Want als je er niet écht mee aan de slag wilt, als je niet van plan bent om er echt voor te gaan zitten en de opdrachten serieus te nemen, dan heeft deze cursus geen zin.

Daarom vragen we je nu één keer:
HEB JE ER ECHT VERTROUWEN IN DAT DIT ZOU KUNNEN WERKEN OM JE RELATIE MET ALCOHOL TE VERBETEREN?

JA / NEE

Is het antwoord NEE?
Dan raden we je aan om naar de huisarts te gaan en te vertellen waar je tegenaan loopt.
Je kan deze training alsnog doen natuurlijk, je gaat zeker wat leren, maar je mag ook nu nog stoppen.

Wil je dat? Stuur een mail naar cursussen@saarmagazine.nl
en je krijgt binnen 3 werkdagen je geld teruggestort.

Is het antwoord JA, IK GELOOF DAT DIT GAAT WERKEN
Dan zijn we blij voor je. Aan de slag!
Je bent gemotiveerd en optimistisch over je kansen.

Tot slot nog even een kleine waarschuwing. Mensen houden niet van verandering: je weet wat je hebt, je weet nooit wat je krijgt. Evolutionair gezien is dat volkomen logisch. We zijn van nature afgesteld om zo min mogelijk energie te verliezen, want veranderen kost energie. Maar soms is het echt nodig om een stap te zetten om te kijken wat er kan veranderen. Als jij een zetje nodig hebt, dan kan het werken om in kaart te brengen wat je verliest als je niet verandert. Natuurlijk vind je het eng, maar dat is allemaal heel menselijk.

We kunnen je maar een goede raad geven: ga ervoor. 

Succes en veel liefs,

Sigrid & Barbara

Training Inhoud

Uitklappen
Winkelwagen
Scroll naar boven