Injectables: zo kom je erachter wat wél en niet bij je past

Er lopen een hoop verschillende specialisten rond in de wereld van de injectables. Het is moeilijk door de bomen het bos te zien. Wat helpt is weten wat je graag zou willen veranderen en dan gaan praten met de specialisten die daar goed in zijn. Precies dat deed Katrien.

Katrien (54): “Ik wilde iets aan mijn wallen laten doen. Ik had al wat zitten googelen: snijden is dan meestal niet de oplossing. Ik las over gruwelijk mislukte maar goedkope traangootbehandelingen. Dat leek me allemaal doodeng. Maar ik las ook dat je met fillers een hoop kan bereiken. Bij mij in de buurt was net een praktijk geopend door een dermatoloog die overdag in het ziekenhuis werkte, en daarnaast injectables deed. Dus ik erheen. Ze was onzeker. Ik was een van haar eerste klanten. Ze vertelde me dat je door de jukbeenderen en de zone bij de slapen op te vullen, de huid van de wallen rechttrekt waardoor ze minder zichtbaar konden worden. Voor zeshonderd euro zou ze dat kunnen doen en dan bleef het een jaar zitten. Ik mocht er even over nadenken. Het voelde niet helemaal goed. Haar onzekerheid. Haar voorzichtige uitdrukken. Ik besloot verder te zoeken.

Zo belandde ik bij een arts op een van de duurste locaties van Amsterdam, die alle BN’ers doet. Ik had een vluchtig consult met hem en zijn assistente. Ze blaften iets over met hoeveel zones ze zouden beginnen, dat het tussen de 3500-4500 euro zou kosten, maar dan was het de vraag of het effect echt goed zou zijn. Daarna zou ik dus zeker terug moeten komen om de rest van het gezicht (kin, mondhoeken) af te maken. Over een week hadden ze een plekje, nee joh, kan je altijd afzeggen, ik plan ‘m vast in, wel op tijd komen, tot volgende week, doei. Bevend stond ik op straat. 4500 euro! Dat had ik helemaal niet! Ik belde een vriendin en die zei: ‘O nee, die arts moet je helemaal niet hebben. Hij trekt je helemaal strak. Dat past niet bij jou.’

Wist ik veel dat ook fillers en botox te maken hebben met smaak. Ik wilde gewoon dat mijn wallen minder zichtbaar zouden worden. Uiteindelijk kwam ik terecht bij een jonge specialiste die net was afgestudeerd. Ze werkte bij een kliniek met een goede naam. Ik vroeg haar wat ze voor me kon doen. Voor 800 à 1200 euro zou ze een groot deel van mijn zichtbare wallen kunnen weghalen. Het zou ruim drie jaar blijven zitten en ik zou er zeker blij van worden.

Ik besloot het te doen. De ingreep duurde nog geen uurtje, het was best pijnlijk. Ik ben nu een paar weken verder en heel blij. Mijn wallen zijn er nog wel, maar ik heb een veel meer uitgeslapen blik. Niemand ziet dat er iets gebeurd is, maar ze roepen wel: Wat zie jij er goed uit! Kijk, daar deed ik het voor.”

Winkelwagen
Scroll naar boven