Hoe moet ik me eigenlijk opmaken?

Voor deze cursus vroegen we de beste tips van onze favoriete visagiste, Carmen Zomers. Ook rond de vijftig, een natuurlijke schoonheid, gebruikt ongetwijfeld make-up, maar je ziet het niet. Carmen vertelt hoe je dat doet: je natural look pimpen.

Op een dag kijk je in de spiegel en zie je alleen nog maar vellen, rimpels en vlekken. Je wenkbrauwen worden onzichtbaar, je lippen verliezen hun kleur en je ogen vallen in een diepe schaduw. Daar is wat aan te doen. Tijd voor een nieuwe make-up look die de boel lekker opfrist. 

Droge huid
Carmen: “Ik gebruik iedere ochtend en avond een dag- en nachtcrème voor de oudere huid. Zo hydrateer je de huid en blijft-ie soepel. Direct na de dagcrème breng ik met mijn vingers een dun laagje foundation aan, zodat het mengt met de crème en geen dikke laag achterlaat. Een te dikke laag foundation accentueert rimpels.” 

Vlekjes
Carmen: “Vlekjes ogen onrustig. Je huid wordt meteen frisser als je foundation gebruikt. Ik begin altijd onder het oog, op het ooglid en aan de binnenkant oog. Daarna smeer ik de foundation naar buiten uit richting voorhoofd en kin. De juiste kleur foundation kies je door een beetje op je wang aan te brengen – als de kleur wegvalt op je huid is het goed.”

Pigmentvlekken
Carmen: “Vroeger bakten we hele dagen in de zon en smeerden we ons in met olie om nog sneller bruin te worden. Inmiddels weten we dat zon op je gezicht het recept is voor pigmentvlekken. Ik ga ze te lijf met een pigmentcrème die de vlekken reduceert tot een minimum.”

Donkere vlekken
Carmen: “Ik camoufleer donkere kringen rond mijn ogen met concealer. Dat is een lichte crème die je onder het oog en in de binnenooghoek aanbrengt. Vermijd rimpeltjes, die worden juist zichtbaarder als je er teveel make-up op smeert.”

Glimmende huid
Carmen: “Je kan een beetje poeder gebruiken tegen het glimmen, maar alleen op de T-zone: neus, voorhoofd, kin. Het is belangrijk dat je niet onder het oog poedert, want dan worden je kraaienpootjes zichtbaar. Overdag dep je je huid met matterende doekjes: blotting papers. Ze passen in je tas en zijn heel handig voor onderweg.”

Verstopte ogen
Carmen: “Als je ouder wordt, gaat het ooglid een beetje hangen. Om een frisse oogopslag te krijgen is het belangrijk dat de wenkbrauwen goed geshaped zijn. Dat doe je met een brow pencil en browgel. Breng tot slot de mascara in laagjes op. Volle wimpers laten je ogen groter en jonger lijken.”

Onzichtbare wenkbrauwen
Carmen: “Niet alleen voor je ogen, maar ook je wenkbrauwen zelf worden onzichtbaar: ze verliezen kleur. Laat ze daarom elke vier weken verven of kleur ze zelf bij. Kies bij donker haar een kleur die gelijk of één tint donkerder is dan je haar. Ben je blond, dan kun je drie tinten donkerder aanhouden. Bij grijs haar hou je je oorspronkelijke haarkleur aan. Vul je wenkbrauwen dus in met een brow pencil en shape ze aan de bovenkant. Gebruik daarna een brow gel (een kleurloos mascaraborsteltje met gel) om de vorm te fixeren. Borstel voorzichtig van het breedste deel van de wenkbrauw naar de buitenhoek. Smeer niet teveel gel op je wenkbrauw, dat oogt onnatuurlijk.”

Vale lippen
Carmen: “Om te voorkomen dat je lippenstift in de rimpeltjes rond je mond loopt: teken eerst een subtiel lijntje rond de liplijn die je met lipstick invult. Kies een lipliner in de kleur van je lipstick. Of een transparante lipliner die hetzelfde effect heeft en onzichtbaar is, maar de lipstick wel binnen de lijntjes houdt.”

Gevonden: hét wondermiddel dat je wallen meteen laat verdwijnen

Saar Magazine’s hoofdredacteur Barbara van Erp heeft vaak last van wallen. En toen kwam er een visagiste die ze als sneeuw voor de zon lieten verdwijnen. Dit is hét wondermiddel tegen wallen.

Het was weer eens zover: ik werd wakker met dikke lijnen onder mijn ogen. Wallen. Opgezwollen onderoogleden. Het was niet om aan te zien. Ik had er altijd al aanleg voor maar nu ik 50 ben, is het soms helemaal een drama. En er is geen pijl op te trekken. Slaap ik een nacht slecht of drink ik een keer te veel wijn, zie ik er prima uit. Slaap ik goed, word ik wakker met een heel gebergte onder mijn ogen.
Dus het was weer eens zover. En dat op een dag dat ik moest filmen. De hele dag voor een camera, niet voor de foto, want dan kan je nog wat weg fotoshoppen. Nee, het was dus video en dat is meedogenloos.
Maar daar was de visagiste. Ik begon meteen te jammeren en toen zei ze: geen probleem, ik heb een wondermiddel voor je. Ze haalde een klein zakje te voorschijn, scheurde het open en daar kwamen twee soort van watjes te voorschijn. Die depte de visagiste in een vloeistof, wat collageen bleek te zijn, en ze legde ze op mijn wallen. Ik ging 20 minuten liggen (dat hoefde overigens niet, je kan er ook mee rondlopen, want het spul plakt) en toen bekeek ik het resultaat.
En ik kan niet anders zeggen: het effect was verbluffend. De wallen waren weg. Helemaal weg. Wat make-up erover en je zag er echt niks meer van. En nu ga ik iets heel geks zeggen: het product belooft dat het effect dagen zichtbaar blijft EN DAT WAS DUS ZO.
Nou, dit wilde ik dus meteen met jullie delen. Dit bericht is niet, ik herhaal NIET gesponsord, het is gewoon een tip. Die pads kosten wel €14 per keer, dus niet voor elke week, maar voor een feestje echt heel erg de moeite waard.
En je koopt de LIFT UP EYE TREATMENT pads hier.  Veel plezier ermee 😉

Winkelwagen
Scroll naar boven