Bewegen is lekker in je vel zitten

Bewegen is niet iets stoms voor bejaarden. Het is lekker met je lijf bezig zijn, lekker in je vel gaan zitten en je fit voelen. Als je er zo naar kijkt, is het een feest, geloof ons.

Toen ik voor dit onderwerp inspiratie moest zoeken op het wereldwijde web schrok ik me toch wel even een hoedje. Ik typte de woorden sporten en vijftig jaar in en kreeg voornamelijk te zien dat we zeker nog wel kunnen sporten maar dat we:

• vooral voorzichtig moeten zijn

• In groepjes moeten sporten

• langer nodig hebben om te herstellen

Het viel me mee dat ik niet ergens las over scootmobielraces.

Ik besloot daarom heul snel uit een ander vaatje te tappen.

Denk nou alsjeblieft even niet in de trant van: in beweging blijven wanner je ouder wordt, maar denk aan lekker aan je lijf werken omdat je gewoon een lekker wijf wilt zijn. En dat is natuurlijk een beetje baldadig uitgesproken van mij, maar wat ik hiermee bedoel is dat je een vrouw moet willen zijn die lekker in haar vel zit. Bewust is van haar lijf en hier trots op is.

Kijk eens naar Cameron Diaz bijvoorbeeld, 49 jaar en een vervend surfster. Of Robin Wright (55) die zweert bij Zumbalessen.

Stuk voor stuk mooie vrouwen die absoluut niet onder doen, wat zeg ik er, vaak veel beter uitzien dan vrouwen die tientallen jaren jonger zijn. En daar willen we ons toch mee identificeren. Toch niet met een pré bejaardenclubje dat je misschien wel gezond houdt maar nog geen lekker wijf van je maakt.

Dus hupsakee!  Als jij eerlijk moet bekennen dat je eigenlijk weinig tot niets aan sport of beweging doet, maar je wel nog een flink aantal jaren lekker in het leven wilt staan dan ga je nu eens heel hard bedenken wat jij leuk vindt en wat bij jou past.

ALLES IS GOED: ALS JE MAAR BEGINT
Van yoga tot kickboksen. Van groepslessen tot een lesje op YouTube.
• De beste manier om te beginnen is natuurlijk een personal trainer nemen waar je bijvoorbeeld eens in de week naartoe gaat en waarmee je ook een schema maakt voor de dagen dat je niet daar bent: welke oefeningen of sporten ga je dan doen? Maar dat is duur, het kost vaak € 60-90 per uur/week x 4 is best een flink maandbedrag. En het is doodeng en vreselijk, maar wel een heel effectieven manier om jezelf aan de gang te krijgen. Ik zie veel vrouwen die dit een half jaar doen en dan verslaafd raken en zelf naar de sportschool gaan.
• Heb je al heel lang niet bewogen? Begin dan met om de dag een yoga-sessie van 20 minuten op YouTube. Een van mijn favorieten is deze yoga flow van 20 minuten.
• Wil je heftiger, probeer dan een een HIIT zoals deze (je kan ‘m net zo snel of langzaam doen als bij je past).
• Nog een heerlijke tip: ga af en toe lopen met een podcast van 40-60 minuten, oortjes in en gaan. Stop pas met lopen als die podcast afgelopen is. Probeer er echt een sportmoment van te maken door wat harder te lopen dan je normaal doet. Laat je hartslag lekker kloppen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven